"Fiscale advocatuur is ook een tactische strijd: wij hebben de kennis en ervaring om te beslissen welke stappen leiden naar succes."

Internationale informatie-uitwisseling (fraudezaken)

De internationale samenwerking tussen de FIOD en het Openbaar Ministerie met buitenlandse opsporingsdiensten is de afgelopen jaren veel intensiever geworden vanwege internationale wetgeving op het gebied van witwassen. Internationale informatie-uitwisseling speelt in fraudezaken derhalve steeds vaker een rol.

 

U moet daarbij denken aan doorzoekingen in diverse landen, verhoor van verdachten en getuigen in binnen- en buitenland al dan niet met behulp van videoconferentie en beslaglegging op vermogen in het buitenland en procedure voor overdracht van informatie aan buitenlandse opsporingsdiensten (verlofprocedure).

 

Wij hebben hiermee ruime ervaring opgedaan en beschikken over een netwerk van gespecialiseerde advocaten in fraudezaken (white collar crime). Onze advocaten zijn aangesloten bij diverse internationale verenigingen om deze contacten in het buitenland te onderhouden en relevante ontwikkelingen op internationaal gebied te kunnen volgen.