"Fascinerend zo'n roofvogel. Zweeft hoog in de lucht, houdt zijn prooi haarscherp in de gaten en slaat op het juiste moment toe."

Historie van kantoor

Ontstaan van de niche

Het kantoor Hertoghs advocaten bestaat sinds mei 1990. De advocaten van ons kantoor hebben zich gespecialiseerd op het snijvlak van het formeel belastingrecht en de aangrenzende rechtsgebieden zoals het fiscaal boete- en strafrecht en het (civiele) invorderingsrecht. Zeker in de begintijd was het specialisme van de fiscale advocatuur nog onontgonnen terrein.

Aanvankelijk begon het kantoor als Hertoghs advocaten-belastingkundigen aan de Parkstraat 8 in Breda, waar in mei 1990 zo’n zeven mensen werkten. Sinds 2011 is het kantoor gevestigd aan de Willemstraat in Breda en nadien zijn ook vestigingen in Rotterdam (2013) en Amsterdam (vanaf medio 2017) geopend. Er zijn thans ongeveer 35 medewerkers aan kantoor verbonden.

 

Hans Hertoghs

Het kantoor is opgericht door mr. J.J.M. (Hans) Hertoghs. Hans specialiseerde zich na zijn rechtenstudie aan de Universiteit in Nijmegen in het belastingrecht. Daarna was hij zowel in de fiscale adviespraktijk (tot 1992) als in de advocatuur (vanaf 1970 t/m 2013) werkzaam.

In de loop der jaren toonde Hans zich betrokken bij ontwikkelingen die de ethiek van de beroepsuitoefening raken. Zo stond hij mede aan de basis van de bijzondere gedragsregels voor advocaten, belastingadviseurs en trustkantoren ter vermijding van betrokkenheid bij onwettige activiteiten.

Tevens stond Hans aan de wieg van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de Vereniging van Cassatiespecialisten in Belastingkamer. Hij was jarenlang actief als afgevaardigde in het landelijk College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten. Van oktober 2006 tot en met oktober 2008 fungeerde hij in als deken van de Orde van Advocaten te Breda.

In 2010 vierde Hans Hertoghs zijn 40-jarig jubileum in de Grote Kerk met een seminar “Belastingrechtspraak openbaar, is er dan niets meer heilig?”. Vanaf 2014 heeft Hans zijn praktijk langzaamaan afgebouwd. Hoewel hij genoot van zijn pensionering en vele mooie reizen maakte met zijn vrouw en kinderen, was Hans niet veel tijd gegeven. In 2016 overleed hij na een kort ziekbed. Lees hier het In memoriam. 

 

Logo

Het aardbeiblad dat in ons logo is verwerkt, is een moderne verbeelding van het heraldische aardbeiblad dat hertogen van Koning Willem I in de rangkroon boven hun familiewapen mochten dragen.