Ivo Leenders

Ivo Leenders is advocaat/partner bij Hertoghs advocaten (kantoor Breda) en heeft zich gespecialiseerd in het fiscaal en aanverwant (financieel economisch) strafrecht (FIOD-zaken), fiscale (boete) procedures (formeel belastingrecht), procedures over de invordering van belastingen (procedures tegen de ontvanger, zoals bestuurders-, keten- en inlenersaansprakelijkheid) en kwesties betreffende de uitwisseling van informatie tussen landen.

“Het vak is zo leuk omdat je echt iets voor cliënten kunt betekenen. Mijn doel is om tot het best haalbare resultaat te komen. Om dit te bereiken daag ik mezelf uit vernieuwend te blijven in het vinden van oplossingen.”

Ivo verzorgt regelmatig lezingen en is gastdocent formeel belastingrecht aan de Maastricht University. Hij is lid van diverse verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen, de Vereniging voor Belastingwetenschap en de International Bar Association (IBA). Ivo is officer (Regional Representative Europe) van de Business Crime Committee van de IBA. Verder is Ivo lid van de Contactcommissie Bestuursrecht van de Orde van advocaten Breda-Middelburg, van het College van Afgevaardigden en de financiële commissie van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Ivo studeerde fiscaal recht aan de Maastricht University en burgerlijk procesrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit. Voor zijn beëdiging heeft hij ervaring opgedaan als adviseur bij een van de grote belastingadvieskantoren. Ivo is getrouwd en vader van drie zoons.

 

leenders@hertoghsadvocaten.nl

 


Naar overzicht