"Fascinerend zo'n roofvogel. Zweeft hoog in de lucht, houdt zijn prooi haarscherp in de gaten en slaat op het juiste moment toe."

Actualiteitenseminar 20 maart 2017

Op maandag 20 maart jl. organiseerden we ons jaarlijkse ctualiteitenseminar. Anke Feenstra en Roel Kerckhoffs bespraken alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het fiscale en financiële strafrecht, de fiscale boete en fiscaal procesrecht bespreken. 

In het bijzonder werd er stil gestaan bij onze ervaringen met de fiscale boete voor medeplegers en feitelijk leidinggevers. De belastingdienst heeft de daad inmiddels een aantal keren bij het woord gevoegd. Onze ervaringen bieden bruikbare handvatten hoe een dergelijk ‘evenement’ te lijf te gaan.

Daarnaast stond het pleitbaar standpunt weer op de agenda en werden recente belangrijke ontwikkelingen op het gebied van witwassen (‘eenvoudig’ witwassen, UBO-register), feitelijk leidinggeven/medeplegen en oplichting besproken. Strafrecht en belastingrecht raken steeds meer verweven. Waar gaat belastingontduiking over in belastingfraude?

Uiteraard werd de lezing met een gezellige borrel afgesloten.


Voor dit seminar heeft RB accreditatie verleend en registreren wij 3 PE-punten.Hertoghs advocaten heeft over diverse onderwerpen reeds seminars verzorgd: