"De stukken uit het plafond pleiten! Zo nodig tot in hoogste instantie."

Btw-jamsessie op 10 april 2019 te Rotterdam
Cassatierechtspraak in Belastingzaken

Hertoghs advocaten organiseert op woensdag 10 april 2019 wederom een btw-jamsessie. Wij nodigen u graag uit. Naar aanleiding van alle positieve reacties over de vorige bijeenkomst vindt deze btw-jamsessie ook dit keer plaats bij onze buren; het Belasting & Douanemuseum aan de Parklaan 14-16. Alle deelnemers hebben de gelegenheid om voorafgaand aan de jamsessie gratis de tentoonstelling “Bizarre Belastingen - De 20 meest bizarre belastingen aller tijden” te bezoeken. 
 

Wat gaan we doen?

Tijdens de jamsessie staat de cassatierechtspraak in Belastingzaken centraal. Theo Groeneveld (oud-raadsheer in de Belastingkamer van de Hoge Raad der Nederlanden) en Roelof Vos (partner Hertoghs advocaten) zullen de interactieve bijeenkomst modereren. Daarnaast zal cassatieadvocaat Angelique Perdaems (Hertoghs advocaten) tips & tricks met u delen voor het voeren van cassatieprocedures.
 

Bizarre Belastingen 

In de tentoonstelling Bizarre Belastingen zijn de twintig meest bijzondere belastingen uit vervlogen tijden in een modern jasje gestoken. Urine, geslacht, schoorstenen, vensters, suiker, pruiken, dienstboden, dagbladen en vrijgezellen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is belasting over geheven. Dit lijken bizarre heffingen, maar geplaatst in de tijd waarin ze zijn ingevoerd zijn ze veel minder vreemd dan ze op het eerste gezicht doen vermoeden. In een kleurrijk rariteitenkabinet kan zelf geoordeeld worden welke belastingen best bizar zijn geweest of juist slim zijn bedacht om tot een eerlijke belastingheffing te komen. Achter elke bizarre belasting zit een verhaal over de tijd waarin ze zijn ingevoerd. Deze tentoonstelling is een ontdekkingstocht langs bijzondere heffingen, ook buiten Nederland, zoals de baardbelasting van Tsaar Peter de Grote en de urinebelasting van Keizer Vespasianus.

 

Voor wie?

We hopen dat u erbij aanwezig kunt zijn. De jamsessie is bedoeld voor ervaren btw-specialisten die werkzaam zijn in een fiscale adviespraktijk, het bedrijfsleven, de belastingdienst of rechterlijke macht. Deelname is gratis. Actieve participatie wordt zeer op prijs gesteld en het aantal deelnemers is gelimiteerd. 

 

Wanneer, waar en hoe laat?

Datum: woensdag 10 april 2019
Locatie: Belasting & Douanemuseum, Parklaan 14-16 te Rotterdam.
Inloop: vanaf 16:00 uur (gelegenheid om gratis de tentoonstelling te bezoeken)
Start jamsessie: 17:00 uur
Einde jamsessie: 19.00 uur
 
Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit met borrel.
 
Evenals voorgaande keren zullen wij u een certificaat van deelname toesturen, waarmee u desgewenst twee opleidingspunten van de NOVA, het RB of de NOB kunt registreren.
 

Wilt u deelnemen?

Meld u dan kosteloos aan via onderstaande button. 
 
 
Graag tot 10 april!