ďPassie voor het recht, inleven in de positie van mijn cliŽnt, doordachte juridische argumenten vinden - dat is wat mij drijft.Ē

BTW jamsessie op 10 oktober 2018 te Rotterdam

Thema: niets is wat het lijkt

Hertoghs advocaten organiseert op woensdag 10 oktober 2018 wederom een BTW jamsessie. Wij nodigen u graag uit.

De bijeenkomst zal dit keer plaatsvinden bij onze buren; het Belasting & Douanemuseum aan de Parklaan 14-16 te Rotterdam. Alle deelnemers hebben de gelegenheid om voorafgaand aan de jamsessie gratis de tentoonstelling “Dubbele Bodems” te bezoeken.
 
Niets is wat het lijkt
In de tentoonstelling draait het om objecten waarin smokkelaars hun smokkelwaar verstopt hebben, vroeger en nu. De verhalen achter de smokkelobjecten variëren van voettochten over de grens voor een paar dubbeltjes tot georganiseerde misdaad waar miljoenen in omgaan. In “Dubbele bodems, niets is wat het lijkt” neemt illusionist Jochem Nooyen bezoekers mee in een magische omgeving waar smokkelobjecten uit verschillende tijden en landen worden getoond. Alle objecten zijn door de Nederlandse Douane in beslag genomen, van een uitgeholde bijbel, waar tabak in werd gesmokkeld, tot een decoratieve houten olifant met een geheime bergruimte voor het smokkelen van verdovende middelen, een pakje sigaretten waarin geld is gesmokkeld tot smokkelschoenen, muziekinstrumenten en nog veel meer verassende zaken.

Wat gaan we doen? 
Tijdens de jamsessie staan BTW en Douane centraal. Jan Sanders (Gerechtshof Den Haag) en Roelof Vos (Hertoghs advocaten) praten u tijdens de jamsessie bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van BTW en Douane. De (on-)mogelijkheid van beboeting of strafrechtelijke vervolging voor schending van de suppletieplicht in de omzetbelasting wordt toegelicht door Ron Jeronimus (Hertoghs advocaten). Arjan Wolkers (Hertoghs advocaten) signaleert een verschil in de (formele) toepassing van douanefaciliteiten en de BTW-faciliteiten. Waarom deze verschillende benadering?   

Voor wie?
De jamsessie is bedoeld voor ervaren BTW-specialisten die werkzaam zijn in een fiscale adviespraktijk, het bedrijfsleven, de Belastingdienst of rechterlijke macht. Deelname is gratis. Actieve participatie wordt zeer op prijs gesteld en het aantal deelnemers is gelimiteerd.

 

Wanneer, waar en hoe laat?
Datum: woensdag 10 oktober 2018
Locatie: Belasting & Douanemuseum, Parklaan 14-16 te Rotterdam.

Programma:

16:00 – 16:30   Gratis eigen gelegenheid tot bezoek van de tentoonstelling “Dubbele Bodems”.

16:30 – 17:00   Ontvangst met koffie/thee in het Museumcafé

17:00 – 17:15   Opening Btw Jamsessie door Roelof Vos in de Kuypersalon

17:15 – 18:00   Lezing Artikel 10a AWR: een verrassende fiscale speurtocht door Ron Jeronimus in de Kuypersalon

18:00 – 18:15   Pauze

18:15 – 18:30   Lezing Douanefaciliteiten versus BTW faciliteiten: een vergelijking door Arjan Wolkers in de Kuypersalon

18:30 – 19:00   Lezing Niets is wat het lijkt: “het geheim van de raadkamer” door Jan Sanders in de Kuypersalon

19:00 – 20:00    Borrel met hapjesbuffet in het Museumcafé


Evenals voorgaande keren zullen wij u een certificaat van deelname toesturen, waarmee u desgewenst twee opleidingspunten van de NOVA, het RB of de NOB kunt registreren. Om te voldoen aan de voorwaarden van o.a. de NOVA, RB en NOB vragen wij u om de presentielijst te tekenen bij binnenkomst én bij vertrek.

Wilt u deelnemen? 
Meld u dan hier kosteloos aan.

Tot 10 oktober!