"Er is veel specialistische kennis in huis. Deze kennis delen en doelgericht inzetten ten behoeve van de cliŽnt, daar zijn onze advocaten goed in!"

Omdat bijpraten tijdens een lezing met een borrel helaas nog niet mogelijk is, bieden wij u de mogelijkheid om te worden bijgepraat over enkele ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Tijdens ons webinar op 17 november a.s. staat het advies van de (belasting)adviseur centraal. Wij bespreken de volgende ontwikkelingen:

1.  Informatieverzoeken en het verschoningsrecht 
Vragenbrieven van de Belastingdienst blijven in de praktijk een bron van discussie, zeker voor wat betreft de reikwijdte. De discussie over de reikwijdte van een informatieverzoek is ook actueel vanwege het consultatiewetsvoorstel om het verschoningsrecht van de advocaat in te perken. Wij lichten toe wat de invloed is van dit voorstel op de informatieverplichting van de belastingplichtige en zijn adviseur. Daarnaast zullen wij ingaan op de praktische kant van het verschoningsrecht met betrekking tot informatieverzoeken van de Belastingdienst, bijvoorbeeld ten aanzien van:

  • fiscale adviezen en correspondentie daarover;
  • correspondentie met een advocaat;
  • stukken die aan een advocaat zijn verstrekt en door de Belastingdienst worden opgevraagd en;
  • afspraken tussen de adviseur en de cliënt.
     

2.   Adviseursjurisprudentie 
De adviezen en afspraken tussen adviseur en cliënt zijn ook relevant als een boete wordt opgelegd. Op grond van de “adviseursjurisprudentie” kan een belastingplichtige zich onder omstandigheden tegen opzet of grove schuld verweren indien hij zich door een adviseur liet bijstaan. Aan de hand van procedures lichten wij toe wat de adviseursjurisprudentie ook alweer inhoudt, hoe dat verweer in de praktijk werkt en wat de rol van de adviseur daarin is. Daarbij zullen wij u eveneens voorzien van praktische handvatten voor uw eigen praktijk.

Wanneer en hoe laat? 

Datum: dinsdag 17 november 2020
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur


Wilt u deelnemen?

Bent u werkzaam in een fiscale adviespraktijk, het bedrijfsleven, accountancy of trustpraktijk en heeft u interesse in dit webinar? Meldt u zich dan kosteloos aan. U volgt het webinar online achter uw computer of tablet. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chat. 

Meld u eenvoudig aan via de button hieronder. U wordt doorgestuurd naar GoToWebinar waar u zich kunt registreren.